MEEST GESTELDE VRAGEN BIO ETHANOL: 

Is er een rookkanaal nodig?

Voor de Bio ethanol branders en haarden is een rookkanaal niet nodig. Bij een bio-alcohol brander wordt de vloeistof zo schoon verbrand, dat een afvoerpijp overbodig is.

Hoe functioneert een bio-haard/brander?

De branders worden gevuld met bio-alcohol en worden aangestoken met een lange aansteker. Dit betekent veilige en gemakkelijk te ontsteken branders met fraaie en contante oranjekleurige vlammen.

Wat is bio-alcohol?

Bio-alcohol is dé vloeibare brandstof van de toekomst, vervaardigd uit milieuvriendelijke grondstoffen als o.a. suikerbiet, maïs en graan.

Waaruit bestaat de uitstoot?

Bijna alleen uit waterdamp en een kleine hoeveelheid CO2 (koolstofdioxide). De CO2 – uitstoot is te vergelijken met die van drie grote kaarsen. De overige schadelijke stoffen van een verbranding zoals monoxide, aldehyde etc. komen pas vrij bij een verbrandingstemperatuur vanaf 700°C, de temperatuur van de sfeerhaard ligt altijd onder de 400°C.

Wat zijn de voordelen van een bio-haard?

De unieke Bio-ethanol brander biedt de volgende voordelen:

·         Milieuvriendelijk, werkzaam op bio-alcohol, dé brandstof van de toekomst

·         Ideaal voor appartementen, bars, restaurants, hotels en kantorencomplexen

·         Flexibel, kan overal geplaatst worden, ook in bestaande open haarden

·         Volkomen veilig

Wat is de verwarmingscapaciteit?

Uiteraard ontstaat er warmte, zoals bij elk verbrandingsproces. Een Bio ethanol haard geeft ongeveer 2 tot 2,5 kw per brander af.

Wat mag ik nooit doen?

Bij het vullen van de brander mag geen brandstof geknoeid worden. Mocht dit toch een keer gebeuren dan dient u de brandstof zorgvuldig te verwijderen. De sfeerhaard niet aansteken zolang de brandstof niet volledig is opgedroogd. In een brandende sfeerhaard nooit brandstofbrander bijvullen! Indien de brandstofbrander bijgevuld moet worden, zorg er dan voor dat de vlammen gedoofd zijn en laat 10 minuten afkoelen.

Heb ik wettelijke voorschriften die nageleefd moeten worden?

In principe gelden er geen DIN- of andere voorschriften van de brandweer voor mobiele, op alcohol brandende sfeerhaarden. De TÜV adviseert volgende criteria: per branduur moet niet meer dan 0,5 liter brandstof verbruikt worden. Alle metaaldelen moeten van roestwerend metaal zijn.

Wat zijn de verbruikskosten?

1 branduur kost iets meer dan één euro aan bio-ethanol. Afhankelijk van de grootte van het vlammenspel en het aantal branders in de haard. Een sfeerhaard met een volle brandstofbox brandt circa 3 tot 4 uur.

Home | Algemene voorwaarden

Shoxl Webshop